Nuro побудує в Неваді завод і випробувальний полігон для роботів-доставщиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nuro побудує в Неваді завод і випробувальний полігон для роботів-доставщиків

Світ
187
Заснована двома вихідцями з Google компанія Nuro оголосила про намір витратити $40 млн на будівництво заводу і випробувального полігону для свого парку автономних роботів.
Обидва об’єкти з’являться в Південній Неваді, цей регіон за останній час став центром виробництва і тестування передових транспортних засобів.
Компанію Nuro, яка оцінюється в $5 млрд, заснували Дейв Фергюсон (Dave Ferguson) і Цзяцзюнь Чжу (Jiajun Zhu), ветерани проекту Google, присвяченого розробці безпілотних транспортних засобів. Зараз вони б стали співробітниками компанії Waymo. Nuro є однією з небагатьох компаній, що випускають повністю безпілотні машини — потреба у водії за кермом в цілях безпеки відсутня. І ці машини їздять по дорогах загального користування.
Наразі актуальною є модель R2, вона приблизно вдвічі вужча від середнього седана, а також дещо коротша, в ній фізично відсутні місця для водія або пасажирів.
Модель R2 є оновленою версією прототипу R1, тут приблизно в півтора рази більше місця для вантажу, орієнтовно 18 сумок з продуктами. Машини третього покоління надійдуть у виробництво після запуску заводських ліній в 2022 році.
Виробниче підприємство площею понад 11,5 тис. м² зможе випускати «десятки тисяч машин-доставників», заявила Nuro. Постачальником електродвигунів і акумуляторів призначена китайська компанія BYD, один з найбільших у світі виробників електричного транспорту.
Інвестиції в $40 млн, за підрахунками Nuro, перетворяться в $2,2 млрд «економічного ефекту» для штату Невада протягом 10 років, на підприємстві будуть створені 250 робочих місць.
Коли виробниче підприємство буде повністю готове, Nuro зможе проводити необхідні випробування в оптимальних умовах. Для порівняння, компанія Waymo, що належить холдингу Alphabet, для цих цілей в 2012 році орендувала в Каліфорнії базу ВПС. У випадку з Nuro це буде гоночна траса в Лас-Вегасі площею 30 га.
Тестовий полігон буде запущений в 2022 році, на ньому безпілотні машини зможуть відточити всі необхідні навички, в тому числі здатність об’їжджати пішоходів і домашніх тварин, надавати дорогу велосипедистам, а також адекватно реагувати на дії інших учасників дорожнього руху.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас