Apple дозволить розробникам додатків повідомляти про способи оплати в обхід AppStore — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple дозволить розробникам додатків повідомляти про способи оплати в обхід AppStore

Фондовий ринок
229
Компанія Apple оголосила про готовність змінити принципи роботи App Store, дозволивши розробникам розповідати клієнтам, як оплачувати послуги не тільки всередині екосистеми Apple, але і іншими способами.
Про це пише The Wall Street Journal.
Раніше Apple забороняла розробникам використовувати клієнтську інформацію, отриману через її сервіси, для прямого повідомлення клієнтів про наявність альтернативних способів оплати.
З такою ініціативою компанія виступила в рамках врегулювання колективного позову. Тепер розробники зможуть підштовхувати користувачів переходити на альтернативні способи оплати в обхід 30% комісії AppStore. Для розробників, які щорічно заробляють менше ніж $1 млн, компанія в 2020 році знизила комісію вдвічі.
Також Apple повідомила про плани створити фонд обсягом $100 млн, з коштів якого вона має намір компенсувати зібрані комісії розробникам, продажі яких в період з червня 2015 року по квітень 2021 року склали менш як $1 млн на рік. За словами позивачів, від цього виграють понад 99% розробників.
Як зазначає видання, потенційна угода – це часткова поступка розробникам додатків, які давно хотіли, щоб клієнти платили їм за послуги безпосередньо, а не через Apple.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас