Американські мільярдери розбагатіли на 1,8 трильйона доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські мільярдери розбагатіли на 1,8 трильйона доларів

Світ
378
Пандемія обернулася значними фінансовими труднощами в США, але надбагаті люди обійшлися без серйозних втрат.
Insider повідомляє, що мільярдери настільки добре впоралися з епідемією коронавірусу, що стали в цілому на 1,8 трильйона багатшими.
Організація «Американці за податкову справедливість» (ATF) і програма Інституту політичних досліджень з питань нерівності (IPS) випустили звіт, який показує, скільки заробили мільярдери за час пандемії. Їх загальні статки злетіли майже на дві третини — 62 відсотки — і досягли 4,8 трильйона доларів. У березні 2020 року найбагатші люди Америки сумарно володіли приблизно трьома трильйонами доларів.
Статки генерального директора Tesla Ілона Маска збільшилися на 150 мільярдів доларів за пандемію, тобто на 600 відсотків, а багатство засновника Amazon Джеффа Безоса зросло на 75 мільярдів.
«Удача цих мільярдерів в останні 17 місяців виглядає ще більш жахливою, коли порівнюється з руйнівним впливом коронавірусу на робочих людей, — йдеться в звіті. — Понад 86 мільйонів американців втратили роботу, майже 38 мільйонів перехворіли на коронавірус і понад 625 тисяч померли від нього».
Звіт вийшов після червневої доповіді організації ProPublica, в якому описувалося, як найбагатшим американцям, в тому числі Безосу і Маску, вдалося уникнути виплати федерального прибуткового податку.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас