Укрзалізниця заплатить Deutsche Bahn мільйон євро за консультації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця заплатить Deutsche Bahn мільйон євро за консультації

Казна та Політика
447
ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод» АТ «Українська залізниця» оголосило про намір укласти договір зі «DB Engineering & Consulting GmbH» щодо консультаційних послуг для перевізника.
Вартість угоди становить 1,08 млн євро. Наразі сторони чекають передбачений законодавством термін, аби її підписати. За договором, німці до осені 2022 року будуть надавати аналітичні послуги.
Замовлення включає:
  • упровадження суспільно важливих перевезень (PSO) пасажирів, перший контрактний період розраховано на 3-5 років;
  • розробку бізнес-планів для пасажирських компаній, що здійснюють перевезення у далекому та приміському сполученнях на 2022-2026 роки;
  • підтримку оновлення парку рухомого складу для здійснення пасажирських перевезень.
Зокрема, німецькі спеціалісти виконають оцінку перспектив закупівлі та виробництва пасажирського рухомого складу в Україні та можливостей участі у виробництві такого рухомого складу в рамках виробничої кооперації.
Також вони мають розробити модель ціноутворення на пасажирські перевезення з урахуванням міжнародних практик. Для приміського сполучення модель має включати механізм розподілу бюджетного навантаження між місцевими бюджетами територіальних громад, міст та областей.
Крім цього, німці повинні змінити технічні вимоги щодо закупівлі пасажирського рухомого складу (регіональні електрички, регіональні дизель-поїзди, вагони для нічних поїздів) з обраними ключовими виробниками (4-5) на ринку України та інших міжнародних ринках.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас