Греція вводить нові обмеження для невакцинованих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція вводить нові обмеження для невакцинованих

Світ
714
З середини вересня у Греції запроваджуються нові обмеження для невакцинованих проти COVID-19 осіб.
Про це заявив глава МОЗ Греції Вассіліс Кікіліас.
Як зазначається, заходи включають вимогу щотижня або двічі на тиждень проходити тестування для невакцинованих працівників і надання доступу до певних закритих приміщень тільки тим, хто вакцинований або має сертифікат, що підтверджує одужання від COVID-19 за останні пів року.
До речі, в нашому телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо корисну інформацію щодо подорожей. Наприклад, з якою кредиткою краще їхати за кордон, або що треба знати про туристичне страхування. Тож підписуйтесь і подорожуйте з користю.
Згідно з новими правилами, усі працівники приватного і державного секторів, які не мають свідоцтва про вакцинацію або недавнього одужання від COVID-19, повинні будуть проходити один експрес-тест на тиждень.
Два тести на тиждень будуть потрібні для людей, які працюють в академічних колах, туризмі, ресторанах, кафе, барах і у сфері розваг, а також для школярів і студентів.
Тести проводитимуться в приватних установах, при цьому вартість у 10 євро буде оплачуватися самими людьми, які тестуються, йдеться у повідомленні. Лише школярі матимуть право на безкоштовні тести.
Кікіліас наголосив, що розважальні заклади, ресторани, бари та кафе в приміщеннях будуть доступні тільки для вакцинованих або нещодавно видужалих клієнтів, а перевірки проводитимуться на вході через додаток, що сканує сертифікати COVID-19.
Невакциновані люди зможуть відвідувати кінотеатри, театри, музеї, місця археологічних розкопок і тренажерні зали тільки за наявності негативного результату експрес-тесту, проведеного за 48 годин. Установи матимуть право приймати тільки вакцинованих клієнтів, якщо вони приймуть таке рішення.
Крім того, маски будуть обов’язковими для всіх в громадських місцях усередині приміщень та в місцях масового скупчення людей на відкритому повітрі.
Документ з підтвердженням вакцинації, одужання або негативного результату експрес-тесту вимагатимуть для подорожі на літаку, поїзді, поромі та автобусі далекого прямування для всіх у віці від 12 років.
Нові обмеження діятимуть з 13 вересня по 31 березня.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас