Samsung Electronics може купити виробника автомобільних чіпів за $69 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung Electronics може купити виробника автомобільних чіпів за $69 млрд

Фондовий ринок
423
Компанія NXP Semiconductors, що є одним з найбільших постачальників напівпровідникових компонентів в автомобільному сегменті, в 2019 році вже ставала метою поглинання для Qualcomm, але тоді угода розвалилася з вини китайських регуляторів. Samsung теж думала про купівлю NXP в той час, і тепер ця ідея знову набуває актуальності з виходом віцепрезидента компанії на свободу.
У цьому місяці влада Південної Кореї випустила голову Samsung Electronics Лі Дже Йона (Lee Jae-yong). який був ув’язнений з січня. Вважається, що корейських гігант, який без його відома накопичив близько $107 млрд вільних коштів, не міг приймати жодних стратегічних рішень про інвестиції і поглинання. Тепер ситуація змінилася, і корейська влада має намір стимулювати розвиток вітчизняної напівпровідникової галузі, не бажаючи відставати від конкурентів по геополітичній арені.
До кінця десятиліття на розвиток напівпровідникової сфери планується виділити близько $450 млрд, хоча основна частина цієї суми і буде надана приватними компаніями. Samsung на правах лідера корейської економіки може отримати відповідну «рознарядку».
Як зазначає The Korea Times, керівництво Samsung Electronics готове повернутися до розгляду питання про купівлю NXP Semiconductors. Проблема полягає в тому, що при поточних котируваннях угода може вимагати до $69 млрд з урахуванням звичайної для таких випадків премії. Хоча у Samsung зараз понад $100 млрд вільних коштів, переплачувати компанія явно не бажає, а тому до оцінки бізнесу NXP консультанти підійдуть найсерйознішим чином.
На хвилі інтересу до електромобілів і систем автопілота великий актив такого профілю вельми згодився б компанії Samsung, яка мріє знизити ступінь своєї залежності від ринку мікросхем пам’яті.
Qualcomm пару років тому пропонувала за NXP близько $44 млрд, але угода не відбулася через заборону з боку китайських регуляторів. Корейські джерела вважають, що останні прихильно поставляться до Samsung, оскільки вона вже вклала в китайську економіку понад $86 млрд.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас