Названо країну з найвищим рівнем безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо країну з найвищим рівнем безробіття

Світ
1070
Офіційне безробіття в Південно-Африканській Республіці (ПАР) піднялося до 34,4 відсотка.
За даними Bloomberg, зараз це найвищий показник у світі.
У першому кварталі частка незайнятих в економіці країни склала 32,6 відсотка і до кінця березня зросла на 1,8 відсотка. У другому кварталі фінансовий сектор в ПАР втратив 278 тисяч робочих місць, а обробна промисловість — 83 тисячі. Безробіття в більш широкому розумінні, яке включає працездатних громадян, які не шукають роботу, зросло до 44,4 відсотка з 43,2 відсотка в першому кварталі.
Цей показник, ймовірно, продовжить зростати в третьому кварталі, тому що уряд Південної Африки посилив ковидні обмеження на тлі третьої хвилі захворюваності. Ці заходи перешкоджають відновленню економіки, яка скоротилася на 7 відсотків у 2020 році.
Експерти вважають, що через зростання рівня безробіття влада також може продовжити економічні заходи підтримки населення, що, в свою чергу, ускладнить стабілізацію державного бюджету.
У липні країну потрясли заворушення в провінціях Гаутенг і Квазулу-Натал, двох ключових економічних центрах, в результаті яких загинуло 354 людини. Тисячі підприємств були розграбовані і закриті. За даними Південноафриканської асоціації власників нерухомості, заворушення спричинили збитки від крадіжки продукції на 50 мільярдів рандів (3,3 мільярда доларів), а також не менше ніж 150 тисяч робочих місць опинилися під загрозою.
Рівень безробіття в ПАР, найбільш індустріалізованій економіці Африки, перевищував 20 відсотків протягом як мінімум двох десятиліть. Показник залишався таким високим навіть на початку 2000-х років, коли виробництво зростало на п’ять або більше відсотків на рік.
Можливості південноафриканських компаній наймати співробітників підриваються системою освіти, яка не забезпечує потенційних співробітників належними навичками. Ускладнюють становище і суворі закони про працю, які роблять найм і звільнення обтяжливими процесами для роботодавця.
В умовах пандемії багато країн переживають масове безробіття. Кількість вакансій у Великобританії в серпні досягла мільйона, але робоча сила в країні все ж таки не може покрити величезний попит.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас