Україна може отримати від ЄС €1,9 мільярда на підтримку бізнесу – Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може отримати від ЄС €1,9 мільярда на підтримку бізнесу – Шмигаль

Казна та Політика
340
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із віцепрезидентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом можливість для України отримати до 2025 року приблизно 1,9 млрд євро, які будуть направлені на розвиток середнього і малого підприємництва, фермерства, ІТ-сектору та енергоефективності.
Про це Шмигаль сказав після зустрічі із Домбровскісом у Києві.
«Документ розроблений Єврокомісією та Європейською службою зовнішньої діяльності, в його рамках Україна отримає приблизно 1,9 млрд євро до 2025 року, він сприятиме відновленню та розвитку середнього та малого підприємництва, фермерства, ІТ-сектору та енергоефективності», – сказав Шмигаль.
Глава уряду зазначив, що сторони розглянули питання виконання умов українською стороною у рамках надання ЄС макрофінансової допомоги. «У цьому контексті ми вдячні ЄС за підтримку, надану Україні надзвичайно вчасно і доцільно», – сказав він.
Шмигаль звернув увагу на те, що Україна та Євросоюз мають динамічний розвиток співпраці в сфері енергетичної безпеки, хоч тут є перешкода – реалізація Росією «Північного потоку-2», «який становить загрозу для нашої спільної енергетичної безпеки».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас