Xiaomi купує автомобільний бізнес Evergrande — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi купує автомобільний бізнес Evergrande

Фондовий ринок
383
За даними китайських ЗМІ, компанія веде переговори про купівлю частки автомобільного підрозділу холдингу China Evergrande Group. В рамках програми зі скорочення боргу він виставив на продаж частину активів свого автомобільного виробництва, які зацікавили Xiaomi.
На 30 червня 2021-го чистий збиток China Evergrande Group склав близько $740 мільйонів. У холдингу пояснили, що такий показник пов’язаний з розширенням бізнесу з виробництва електромобілів, який знаходиться на стадії інвестування, обумовленій придбанням обладнання та іншими витратами для розвитку напрямку.
Раніше в березні цього року Xiaomi виділила $10 мільярдів як інвестиції у виробництво автомобілів з фірмовим ПЗ і обладнанням. Ринкова капіталізація Evergrande New Energy Vehicle Group зараз становить $12,5 мільярда, і Xiaomi, за даними журналістів, хоче купити значну частку акцій холдингу — 65%.
Обидві компанії поки що відмовляються від коментарів з приводу переговорів про можливість угоди. З чуток, незабаром керівництво Xiaomi може зробити офіційну заяву з цього приводу.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас