Банки будуть ретельніше стежити за рахунками клієнтів у інвалюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки будуть ретельніше стежити за рахунками клієнтів у інвалюті

Казна та Політика
3949
Депутати пропонують встановити для банків обов’язок обмінюватись інформацією про належність рахунків їх клієнтів до банківських рахунків, відкритих нерезидентам.
Про це свідчить законопроєкт №5851 «Про внесення зміни до статті 11 Закону України „Про валюту і валютні операції“ щодо виконання банками функцій агентів валютного нагляду».
Що пропонують:
  • встановити для банків обов’язок обмінюватись інформацією про належність рахунків їх клієнтів до банківських рахунків, відкритих нерезидентам, з метою здійснення валютного нагляду за валютними операціями, що здійснюються їх клієнтами через ці банки;
  • визначити, що порядок ведення та використання банками записів реєстру рахунків інформаційної системи, що забезпечує збирання, накопичення, зберігання, доступ та використання банками інформації про належність рахунків до банківських рахунків, відкритих нерезидентам, встановлюється НБУ.
«Реалізація пропонованих законопроєктом змін забезпечить належні умови для виконання Національним банком України своїх повноважень щодо валютного регулювання та нагляду, сприятиме повноцінному виконанню банками функцій агентів валютного нагляду за валютними операціями, а також забезпечить отримання банками (без залучення клієнтів) достовірної інформації щодо резидентності власників рахунків, відкритих в інших банках, та виявлення валютних операцій в гривнях, які підлягають валютному нагляду», — стверджують автори документу.
Про курс валют, прогнози експертів та зміни на міжбанківському ринку ми також пишемо в телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас