Китайський алгоритм машинного зору вперше перевершив людей в розпізнаванні образів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський алгоритм машинного зору вперше перевершив людей в розпізнаванні образів

Технології&Авто
511
Нові дані щодо змагання Visual Question Answering (VQA) Challenge 2021 по розпізнаванню образів машинними алгоритмами виявили безсумнівного лідера — компанію Alibaba і її модель AliceMind.
Китайський алгоритм перевершив не тільки алгоритм Microsoft, але також виявився кмітливішим за людину. Точність роботи алгоритму склала 81,26%, а точність людини — 80,83%.
У змаганнях VQA Challenge 2021 використовувалося понад 250 тисяч зображень, після вивчення яких потрібно відповісти на 1,1 млн текстових питань про побачене. Машинний алгоритм компанії Alibaba впорався із завданням краще за всіх і краще за людей.
Поки що різниця між машиною і людиною не дуже велика, але з часом розрив буде рости. До того ж, що критично важливо, алгоритм може працювати цілодобово з однаковою похибкою, тоді як людина швидко знизить концентрацію уваги вже після пари-трійки годин роботи.
У компанії Alibaba вважають, що алгоритм не витіснить людську працю, але зможе прибрати з неї рутину. Наприклад, комп’ютерний зір зможе проводити первинний медичний аналіз, не відволікаючи лікарів від їхнього головного обов’язку – ставити точний діагноз.
Також алгоритм розпізнавання допоможе розвинути автоматичне водіння транспорту і поліпшити пошук на тих же сайтах електронної комерції, що вже сьогодні реалізується в тому чи іншому обсязі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас