Toyota може скоротити виробництво автомобілів у вересні на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota може скоротити виробництво автомобілів у вересні на 40%

Фондовий ринок
520
У вересні Toyota скоротить виробництво своїх автомобілів по всьому світу на 40% в порівнянні з попередніми планами, пише Nikkei.
Згідно з липневим прогнозом, компанія розраховувала виробити в наступному місяці близько 900 000 автомобілів, проте через проблеми з поставками чипів скоротила їх планову кількість до 500 000.
В результаті виробництво Toyota у вересні буде значно нижчим, ніж в цьому ж місяці минулого року, коли попит почав відновлюватися після пандемії. Тоді Toyota випустила 840 000 автомобілів, уточнює видання.
Через скорочення виробництва з наступного місяця Toyota призупинить виробничі лінії на декількох заводах в Японії, а виробництво в Північній Америці, Китаї і Європі, ймовірно, скоротиться на десятки тисяч одиниць, пише Nikkei. За даними видання, на ситуацію вплинуло різке збільшення захворюваності COVID-19 у В’єтнамі, через яке збільшилося навантаження на ланцюжки поставок і ускладнився процес закупівлі запчастин.
На тлі новин про скорочення виробництва акції Toyota впали на 4,7%, пише Bloomberg. Представник Toyota відмовився від коментарів.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас