МВФ призупинив допомогу Афганістану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ призупинив допомогу Афганістану

Світ
263
Міжнародний валютний фонд (МВФ) припинив надання допомоги Афганістану, контроль над яким захопив «Талібан», через проблеми визнання його влади в республіці.
Про це йдеться в заяві директора департаменту комунікацій фонду Джеррі Райса в Twitter.
«Як і завжди, МВФ керується думкою міжнародного співтовариства. В даний час в міжнародному співтоваристві відсутня ясність щодо визнання уряду в Афганістані, внаслідок чого країна не може мати доступу до спеціальних прав запозичення або інших ресурсів МВФ», — написав Райс.
18 серпня газета The New York Times писала з посиланням на представника американського Мінфіну, що адміністрація президента США Джо Байдена намагається заблокувати «Талібану» доступ до 400 млн доларів. МВФ повинен був перерахувати їх Афганістану наступного тижня. Джерело видання повідомило, що фонд стежить за реакцією учасників, щоб визначити їх ставлення до талібів.
На початку серпня МВФ схвалив виділення рекордних 650 млрд на відновлення світової економіки після пандемії коронавірусу. Рішення про розподіл спеціальних прав запозичення має вступити в силу 23 серпня, кошти будуть переведені країнам — членам фонду пропорційно квотам. Частка Афганістану склала близько 460 млн доларів, з них країна отримала 52 млн доларів, передає NYT.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас