Щоб наздогнати Польщу за рівнем життя, Україні знадобиться 20 років - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щоб наздогнати Польщу за рівнем життя, Україні знадобиться 20 років - експерт

Казна та Політика
1069
Україна має зробити економічний стрибок, а не розраховувати на планомірний поетапний розвиток економіки.
Таку думку в Facebook висловив економіст, екс-міністр фінансів Ігор Уманський.
«Тільки для того, щоб досягти сьогоднішнього рівня Польщі, нам знадобиться 20 років з нереальним для нас показником зростання ВВП в 6% на рік. Де буде Польща за 20 років? А Німеччина? США? Наздоганяти — це шлях в нікуди», — зазначив економіст.
За словами Уманського, економічні кризи виникають тоді, коли суспільство, бізнес, політики запізнюються з усвідомленням необхідності зміни економічної парадигми.
«Країни, які швидше за інших відчували новації нового технологічного укладу, ставали лідерами. Тому відповідь на питання, як Україні стати в один ряд зі світовими лідерами, одна: стрибати. Замість того, щоб наздоганяти, ми стрибнемо відразу в шостий технологічний уклад. Якщо ми цього не зробимо, то назавжди залишимося на узбіччі цивілізації разом з країнами третього світу», — зазначив економіст.
За словами Уманського, економічне диво, відоме як стрибок «азійський тигрів», власне і було таким стрибком до нового технологічного укладу.
«У нас все настільки погано, що це і є наш шанс. На відміну від розвинених країн, які вкладали мільярди в модернізацію своїх виробництв, ми не маємо тягаря інвестицій, які потрібно повертати. Наші виробництва безнадійно застарілі, і їх фактична ціна — це ціна металобрухту», — зазначив експерт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас