SoftBank продав акції свого портфеля приблизно на $14 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SoftBank продав акції свого портфеля приблизно на $14 млрд

Фондовий ринок
331
Японський конгломерат SoftBank Group Corp. за квартал з квітня по липень продав акцій свого інвестиційного портфеля, які котируються на біржі, приблизно на $14 млрд.
Як пише Bloomberg, це майже удвічі більше, ніж в попередній період.
Згідно з даними, поданими до Комісії з цінних паперів і бірж США, SoftBank вдалося залучити понад $6 млрд за рахунок ліквідації своїх акцій в таких компаніях, як Facebook, Microsoft, Alphabet, Salesforce.com і Netflix і ще $4 млрд у вигляді часткового продажу пакетів акцій Uber Technologies і DoorDash.
Засновник SoftBank Масайоші Сон заявив про новий інтерес до продажу акцій для фінансування угод в інвестиційному підрозділі Vision Fund. Тільки за останній квартал компанія інвестувала $15 млрд доларів в приватні стартапи. Сон також подвоїв банк для Vision Fund 2, де SoftBank є єдиним інвестором, до $40 млрд з кінця березня.
SB Northstar, підрозділ, створений для торгівлі публічними акціями і деривативами, продав 2,4 млн акцій PayPal Holdings, 4,4 млн акцій Taiwan Semiconductor Manufacturing і близько 367 000 акцій Amazon.com. Виручка від продажів склала близько $2,37 млрд.
Підрозділ, в якому Сон володіє 33% акцій, скоротив свій портфель і акції в «високоліквідних» цінних паперах до $13,6 млрд до червня з $22 млрд в кінці 2020 року.
Крім того, Vision Fund продав близько 5,6 млн акцій каліфорнійської біотехнологічної компанії Guardant Health і 23,4 млн акцій китайської платформи онлайн-торгівлі нерухомістю KE Holdings. За оцінками Bloomberg, продажі, ймовірно, склали близько $3 млрд.
Сам мільярдер заявив інвесторам і аналітикам, що він як і раніше не хоче продавати акції стартапів, які вже стали публічними. Але SoftBank необхідно направити свої гроші на фінансування угод і акцій Vision Fund, які є стабільними і мають потенціал зростання.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас