Скільки коштує орендувати вторинку в Києві (таблиця) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштує орендувати вторинку в Києві (таблиця)

Особисті фінанси
2456
У липні медіанна ціна оренди квартир у Києві склала $ 10,5 за кв. м.
Про це пише СтройОбзор.
Ціна оренди квадратного метра однокімнатних квартир склала $ 12. Медіанна вартість двокімнатних — $ 10 за кв. м, трикімнатні квартири — $ 9 за «квадрат».
Ціна:
  • традиційно в оренді найдорожчим районом Києва є Печерський район. Медіанна вартість оренди в центрі столиці становить $ 1024 за об’єкт, або $ 16 за кв. м;
  • на другому місці Шевченківський. Орендодавці в цьому районі просять $ 639 за квартиру ($ 12 за кв. м);
  • на третьому місці Голосіївський район — $ 575 за об’єкт ($ 11/кв. м);
  • мінімальна медіанна ціна на оренду квартир зафіксована в Деснянському районі – $ 353 за квартиру, або $ 7 за кв. м.
Скільки коштує орендувати вторинку в Києві (таблиця)
Найбільш дорогим районом для оренди ліквідних однокімнатних квартир є Печерський район, де медіанна вартість оренди однокімнатної квартири становить $ 660. У Шевченківському та Голосіївському районах можна зняти однокімнатну квартиру в діапазоні від $ 480 до $ 500. Найдешевшим для оренди районом є Деснянський. Цінник на однокімнатні квартири в цьому районі становить $ 298 на місяць.
Про пропозицію на ринку. У липні обсяг ринку оренди квартир розподілився таким чином. 47% від загальної кількості пропозиції зосереджено в категорії однокімнатних квартир. Пропозиція по двокімнатних квартирах — 35%, трикімнатних — 15%. 3% оголошень — багатокімнатні квартири, вільні для заселення.
Новини про нерухомість і вартість «квадратів» ми часто публікуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь! 🤫
45% запитів від охочих зняти квартиру в оренду припадає на однокімнатні квартири. 33% потенційних орендарів шукають для оренди двокімнатні квартири, а 16% – трикімнатні. Найскладніше здавати в оренду багатокімнатні квартири, тільки 6% орендарів підшукують житло з чотирма і більше кімнатами.

Довідка Finance.ua:

  • напередодні старту нового навчального року в Києві вартість оренди квартир почала зростати. У скільки обійдеться орендувати житло в Києві – ми також писали тут;
  • а згідно з даними OLX нерухомість, оренда квартир в Києві подорожчала перед початком нового навчального року. У порівнянні з весною ціни підскочили на 3%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас