«Інтерпайп» Пінчука сплатила антимонопольний штраф в 69,3 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Інтерпайп» Пінчука сплатила антимонопольний штраф в 69,3 млн грн

Фондовий ринок
267
Українська промислова компанія «Інтерпайп» сплатила 69,3 млн грн за порушення антимонопольного законодавства. АМКУ повідомив, що отримав відповідне платіжне доручення.
Антимонопольний комітет продовжує роботу з підтвердження і захисту своїх рішень у судах. Так, на користь комітету завершено розгляд апеляційної скарги АМКУ на рішення Господарського суду Києва у справі про змову на торгах групи компаній, зокрема «Інтерпайп Україна».
Комітет встановив, що в 2018 році компанії «Інтерпайп Україна», «РЕТЕК», «Транспортні інвестиції» і «Фірма „Інтервторпром“», маючи спільні інтереси, домовилися імітувати конкуренцію під час торгів «Укрзалізниці». Загальна очікувана вартість зі 42 процедур закупівель запчастин до рухомого складу становила майже 700 млн грн.
Переможцем усіх торгів стала «Інтерпайп Україна». Комітет довів змову компаній і наклав на них штраф на загальну суму 71 млн грн.
«Інтерпайп Україна» та інші компанії не погодилися з цим рішенням АМКУ і оскаржили його у суді, але рішення було не на їхню користь.
Комітет зазначає, що участь у змовах на торгах тягне за собою позбавлення порушників права участі в державних закупівлях на 3 роки.
«Інтерпайп» раніше категорично не погоджувався з висновками АМКУ. «Як національний виробник ми вважаємо рішення АМКУ несправедливим і необґрунтованим, ухваленим не на підставі фактів, а на припущеннях. Ринок України є відкритим для виробників із інших країн, на ринку немає загороджувальних мит», — підкреслювали в компанії.
Зазначалося, що, подаючи скарги до АМКУ, недобросовісні конкуренти намагаються дискредитувати національного виробника, щоб забезпечити поставку в Україну продукції російських виробників.
Кінцевим власником компаній групи «Інтерпайп» є український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його сім’ї.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас