Apple заплатить $300 млн штрафу за порушення патентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple заплатить $300 млн штрафу за порушення патентів

Фондовий ринок
286
Компанію Apple оштрафували на $300 млн за порушення патентів, що належать компанії PanOptis Patent Management. Виробнику iPhone і iPad не вдалося уникнути покарання, але сума компенсації все ж була зменшена.
Про це пише DailyCommз посиланням на агентство Reuters.
Суд присяжних в штаті Техас ухвалив, щоб Apple заплатила $300 млн PanOptis Patent Management, а також дочірнім Optis Cellular і Unwired Planet в якості покриття минулих і майбутніх збитків від незаконного використання технології.
За підсумками попереднього слухання Apple була оштрафована на $506,2 млн.
Судовий розгляд стосується технологій LTE, які належать Optis Wireless, і які Apple використовувала в своїх смартфонах та інших пристроях. П’ять патентів, які розглядаються в техаській справі, спочатку були видані компаніям Panasonic, Samsung і LG. Panasonic і LG передали свої патенти Optis Cellular в 2014 році, а Samsung передала патент Unwired Planet в 2017 році.
Apple назвала Optis Wireless патентним тролем і зазначила, що ця компанія нічого не виробляє. Так звані патентні тролі – це фірми, які самі не ведуть ніякої виробничої діяльності, але володіють широким портфоліо різних патентів, якими і користуються для переслідування інших комерційних компаній в суді, в надії на отримання відступних або патентних виплат.
Особливо важко в цьому сенсі інноваційним компаніям, що зіштовхуються з тим, що їх нові технології виявляються нібито описаними в якихось патентах, датованих ще минулим століттям. Описи можуть бути розмитими і неконкретними, зате цілком конкретною виявляється сума, яку патентодержатель вимагатиме через суд.
Незадовго до того, як був поданий позов, Apple ініціювала процес закриття всіх своїх магазинів в Східному окрузі Техасу, імовірно щоб уникнути судових розглядів про порушення патентних прав в цій юрисдикції, яка є улюбленим місцем проживання патентних тролів. Проте позов Optis був поданий в Східному окрузі Техасу, там же проходив і суд присяжних.
У липні 2021 року Верховний суд Великобританії ухвалив, що Apple порушила патенти холдингу Optis Cellular Technology, зобов’язавши корпорацію виплатити ліцензійні збори за «стандартизовану технологію смартфонів» у своїх пристроях. Точний розмір виплат визначать в 2022 році. За британськими законами, він обчислюється виходячи з продажів по всьому світу і може скласти до $7 млрд.
Apple зможе уникнути значних виплат, тільки якщо піде з ринку Великобританії.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас