Як не втратити субсидію при купівлі квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як не втратити субсидію при купівлі квартири

Особисті фінанси
2553
«Протипоказанням» до призначення субсидії тепер не буде купівля квартири, якщо вона зроблена протягом шести місяців після продажу іншої квартири, яка була єдиним житлом. В цілому ж право на субсидію втрачають ті, хто купив квартиру, земельну ділянку, автомобіль або товари тривалого користування на 50 тис. грн і більше. Йдеться про одну покупку протягом року
Такі зміни затвердив Кабінет міністрів України, передає сайт Сьогодні.
Крім того, на субсидію як і раніше не можуть претендувати ті, в чиїй власності знаходиться більше одного об’єкта у власності, якщо один з них знаходиться в селі або належить відразу декільком особам.
Норми житла для отримання субсидій
Норма житла, на яку призначається субсидія, на домогосподарство з людини становить майже 49 кв. м і 13,65 — на кожну наступну людину. Тобто на сім’ю з трьох людей — близько 75 кв. м.
Але в наданні субсидії точно відмовлять, якщо:
  • площа квартири перевищує 130 кв. м,
  • площа будинку — понад 230 кв. м.
При призначенні субсидії не враховуються житлові приміщення, що знаходяться у спільній частковій або спільній власності, або розташовані в сільській місцевості та отримані у спадок.

Довідка Finance.ua:

  • у серпні Кабінет Міністрів України скасував норму, введену навесні 2020 року, про збільшення на 50% соціальних нормативів на ЖКП при призначенні субсидій. Підвищений норматив буде діяти тільки в разі введення в регіоні «червоного» рівня карантину;
  • Міністерство фінансів України опублікувало інформацію про бюджетні видатки на соціальний захист за 2020 рік, відповідно до якої 4,6 млн українців, або кожен десятий громадянин, не має можливості самостійно оплатити комунальні послуги без субсидії.
В телеграм-каналі Finance_ukr ви знайдете відповіді на найпопулярніші питання щодо субсидій. Підписуйтесь, щоб знати про соцдопомогу більше!
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас