Як працюватиме paperless — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як працюватиме paperless

Особисті фінанси
647
На початку серпня Президент Володимир Зеленський підписав схвалений парламентом законопроект №5495 про особливості надання електронних публічних послуг, яким має бути скасовано збір довідок, інформація про які вже є в органах влади. Сам закон має набрати чинності через три місяці з дня його опублікування.
Про це пише Адвокат Права в Telegram.
Законом передбачено, якщо законодавством для отримання публічної (електронної публічної) послуги вимагається подання документів та/або інформації, що міститься в інформаційно-телекомунікаційних системах, такі документи та/або інформація не подаються, а в заяві (зверненні, запиті) про надання публічної послуги зазначаються відомості, необхідні для надання такої послуги.
У такому випадку документи або інформація, необхідні для надання відповідної публічної послуги, отримуються органом без участі суб’єкта звернення, на підставі зазначених у заяві відомостей шляхом доступу до відповідних інформаційно-телекомунікаційних систем або в автоматичному режимі шляхом електронної інформаційної взаємодії інформаційно-телекомунікаційних систем.
Якщо для отримання публічної послуги вимагається подання документів, що не містяться в інформаційно-телекомунікаційних системах, то такі документи не подаються, а в заяві (зверненні, запиті) про надання публічної послуги зазначаються відомості, необхідні для надання такої послуги, або до такої заяви додаються копії відповідних документів, засвідчені підписом суб’єкта звернення.
У разі якщо законодавством для отримання публічної послуги вимагається подання документів у паперовій формі, такі документи можуть подаватися у формі електронного відображення інформації, що міститься у відповідному документі, засобами інформаційно-телекомунікаційних систем.
Жоден орган влади не може вимагати від особи довідку, яка є в наявності щодо іншого органу влади. Це означає, що всі реєстри будуть поєднані і якщо людина звертається до органу влади за послугою, то той орган, до якого звертаються, повинен в автоматичному режимі взяти в іншого органу влади і надати послугу.
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас