Adidas продає бренд Reebok за 2,1 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Adidas продає бренд Reebok за 2,1 млрд євро

Фондовий ринок
513
Один з найбільших світових виробників спортивних товарів Adidas продає бренд Reebok за 2,1 млрд євро. Покупцем виступає американська компанія Authentic Brands Group.
Про це сказано в пресрелізі adidas AG.
Операцію розраховують закрити в першому кварталі 2022 року. Тоді ж буде отримана і основна частина суми, яка буде розділена між акціонерами.
«Ми вважаємо, що після зміни власника бренд Reebok матиме хороші можливості для довгострокового успіху. Що стосується Adidas, ми продовжимо концентрувати наші зусилля на реалізації нашої стратегії Own The Game, яка дозволить нам збільшувати частку ринку і створювати стійку цінність для всіх наших зацікавлених сторін», — сказав гендиректор adidas AG Каспер Рорстед.
У 2016 році Adidas запустила програму Muscle Up для Reebok, яка дозволила компанії істотно поліпшити прибутковість. У березні 2021 року була представлена стратегія Adidas на період до 2025 року, яка передбачає «стратегічні альтернативи» для Reebok.
В Authentic Brands Group заявили, що Reebok збереже свою штаб-квартиру в Бостоні і продовжить діяльність в Північній і Латинській Америці, Азіатсько-тихоокеанському регіоні, Європі та Росії. У перехідний період компанія буде тісно співпрацювати з Adidas, передає Reuters.
Adidas AG купила Reebok в 2006 році разом з брендами Rockport, CCM Hockey і Greg Norman, які надалі продала, виручивши близько 400 млн євро.
Покупець Authentic Brands Group володіє портфелем з понад 30 роздрібних брендів, включаючи Sports Illustrated, Brooks Brothers і Nine West.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас