За рік ціни на рекламу в Facebook, YouTube і TikTok зросли від 47% до 108% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рік ціни на рекламу в Facebook, YouTube і TikTok зросли від 47% до 108%

Технології&Авто
277
Рекламний бізнес Facebook, Google, Amazon і Snapchat стрімко зростає, як і вартість реклами в сервісах цих компаній. Причиною того стали зміни політики Apple в сфері відстеження реклами, загальна тенденція переходу на електронну комерцію і зростаюча популярність цифрової реклами.
Як повідомляє Business Insider, ці фактори призвели до того, що за останній рік вартість реклами за тисячу показів на Facebook зросла на 89%, а на YouTube відразу на 108%.
Amazon. Клієнти Amazon зіткнулися з особливо високими стрибками CPM (ціна за тисячу показів банера). Середні ціни зросли з $3,60 у лютому до $8,60 у травні та червні 2021 року.
При цьому вартість одного кліка користувача зросла на 20% в період з першого по другий квартал 2021 року для всіх форматів реклами на платформі Amazon.
Facebook. Facebook повідомив, що середня ціна за рекламу в другому кварталі 2021 року зросла на 47% в порівнянні з минулим роком і попередив інвесторів, що ціни на рекламу, ймовірно, продовжать зростати і в другій половині цього року.
При цьому, за даними компанії Measured, в липні 2021 року ціна за тисячу показів на платформах Facebook зросла на 89% в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року і склала $11.
YouTube. YouTube приніс $7 млрд для Google, оскільки рекламодавці все частіше використовують відеосервіс як основне місце проведення рекламних кампаній, поступово відмовляючись від телебачення. Зростання склало приблизно 84% в порівнянні з аналогічним періодом 2020.
У липні ціна за тисячу показів на YouTube була вже на 108% більшою, ніж в аналогічний період минулого року.
Snapchat. У звіті про доходи за другий квартал Snap заявила, що зміна відстеження Apple не вплинула на доходи від реклами так сильно, як очікувалося, але попередила, що вони можуть впасти в другій половині року. Виручка Snap за квартал зросла до $982 млн, що на 116% більше, ніж у минулому році.
Ціни за тисячу показів Snapchat: зростання на 64% в липні 2021 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
TikTok. Ціни за тисячу показів в TikTok в червні 2021 року зросли на 92% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Як зазначає Business Insider, підвищення цін на рекламу в TikTok передбачає, що він починає залучати не тільки рекламодавців покоління Z, але і звичайних рекламодавців.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас