Британці анонсували водневий авіалайнер на 90 місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці анонсували водневий авіалайнер на 90 місць

Технології&Авто
707
Британська компанія Electric Aviation Group вирішила змінити фокус і замість гібридного регіонального літака створити водневий.
Авіалайнер, як пише FlightGlobal, буде вміщати від 90 до 100 осіб, розвивати крейсерську швидкість в 666 км на годину, дальність його польоту становитиме 2,2 тис. км.
Минулого року компанія анонсувала свій проєкт гібридного літака на 70 місць з чотирма електромоторами. Цього року EAG передумала і зробила вибір на користь водню. Якщо врахувати складну систему двигунів, то можна припустити, що це рішення відсуне передбачуваний термін введення авіалайнера в експлуатацію з 2028 на 2030 рік.
Британці анонсували водневий авіалайнер на 90 місць
Перший демонстраційний прототип авіалайнера H2ERA, за планами компанії, повинен піднятися в повітря в 2026 році.
Голова EAG Камран Ікбал пояснив, що віддавав перевагу водневим технологіям, бо вони максимально відповідають популярному нині тренду екологічності і зниження викидів. Такі літаки приводять в рух електромотори, які живляться від паливного елемента, поєднуючи водень з киснем. Єдиний їх викид – це вода.
Розробкою водневих літаків зараз займається кілька компаній. Раніше німецькі компанії H2Fly і Deutsche Aircraft оголосили, що спільно будуть займатися створенням водневого літака, розрахованого на 40 пасажирів. Британо-американська ZeroAvia після успіху із запуском прототипу шестимісного водневого літака розраховує створити його більший аналог – на 50 місць.
Ще минулого року авіавиробник Airbus оголосив, що через 15 років почне випускати літаки з нульовими викидами. Компанія представила цілих три концепти авіалайнерів з водневим двигуном.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас