Українці залишаються без допомоги з безробіття: що сталося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці залишаються без допомоги з безробіття: що сталося

Особисті фінанси
1808
В Україні зменшується кількість безробітних, які отримують допомогу, однак це відбувається не через зменшення рівня безробіття.
Про це написав економіст, ексміністр фінансів Ігор Уманський на своїй сторінці у Facebook.
За даними Мінекономіки, Державна служба зайнятості зафіксувала зниження кількості одержувачів допомоги з безробіття за рік на 36% – до 273 тис. осіб. У міністерстві представили це як показник пожвавлення економіки.
«На перший погляд, так і є. Якщо поменшало одержувачів допомоги з безробіття, то це свідчить про збільшення зайнятості. Але ж чому тоді Мінекономіки так і не скаже: „зросла зайнятість“? А тому, що вона не зростала. Не відбулося жодного зменшення безробіття. Тому влада використала елегантне формулювання „пожвавлення“», — написав Уманський.
За його словами, кількість одержувачів допомоги скоротилася не через сплеск української економіки, а тому, що допомога по безробіттю є обмеженою за часом виплат. У 2020 багато хто звернувся по допомогу держави. Але минув рік, і граничні терміни отримання грошей для більшості одержувачів сплили.
Ексміністр зазначає, що люди скоріше не знайшли довгоочікувану роботу, а «втратили право отримувати єдину допомогу від держави в складний для себе та країни період».
Уманський каже, що попри позитивні тенденції на сировинних ринках і постковідне відродження світової економіки, Україна наразі не має ніяких передумов до зміни ситуації з безробіттям.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас