У Мінфіні розповіли, чи чекати на суттєве підвищення соцвиплат у 2022 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розповіли, чи чекати на суттєве підвищення соцвиплат у 2022

Казна та Політика
592
Попри позитивну тенденцію із перевиконанням надходжень у бюджет, пообіцяти українцям суттєвого підвищення соцвиплат у наступному році урядовці не можуть.
Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів міністр фінансів Сергій Марченко.
Рівень соціальних виплат у наступному році залежить від рівня інфляції. «Рівень інфляції плюс два відсотки – це стосується всіх соціальних індикативів. На сьогоднішній момент заплановано саме так, – пояснив урядовець. Наразі можливості бюджету дозволяють створити фінансову «подушку безпеки», але потрібно дотримуватися домовленостей з МВФ.
«Згідно з домовленостями з МВФ, ми маємо наступного року скоротити дефіцит бюджету на 2%. Йдеться про суму близько 60 млрд гривень. На це також треба зважати», – пояснив урядовець.
Якщо обставини сприятимуть перегляду питання, уряд може скоригувати рішення. Водночас в уряді не сподіваються на швидке та безболісне ухвалення парламентом бюджету на 2022 рік, повідомив Марченко.
«Парламент може ставити уряду незручні запитання з точки зору бюджету. І це може бути дуже складна дискусія, до якої ми маємо готуватись», – пояснив посадовець.

Довідка Finance.ua:

  • за словами міністра фінансів Сергія Марченка, наступного року мінімальну зарплату в Україні збільшать до 7700 грн.
  • у Мінцифри кажуть, що українська електронна валюта — е-гривня, яку створює Нацбанк, — може використовуватися для забезпечення цільових соціальних виплат. Наприклад, в такій валюті можуть почати виплати субсидій, і витратити ці гроші можна буде виключно на оплату комунальних платежів.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас