Канада запровадила нові економічні санкції проти Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада запровадила нові економічні санкції проти Білорусі

Світ
222
Канада запровадила нові санкції проти ключових секторів білоруської економіки, приурочивши їх до річниці фальсифікованих президентських виборів.
Про це йдеться в заяві уряду Канади.
«Міністр закордонних справ Марк Гарно анонсував нові санкції згідно з Актом про спеціальні економічні заходи у відповідь на триваючі важкі і систематичні порушення прав людини в Білорусі. Нові заходи передбачають обмеження для ключових сфер білоруської економіки і мінімізують доступ представників державного сектору до міжнародного фінансування», — деталізують у заяві.
Сфери, яких торкнуться нові санкції – цінні папери та інструменти грошового ринку, фінансування боргу, страхування і перестрахування, нафтопродукти і продукція з хлориду калію. Зазначається, що заходи застосовуються в координації з діями міжнародних партнерів Канади.
Відзначається, що з дня фальсифікованих президентських виборів у Білорусі минув уже рік, і відтоді репресивні заходи білоруської влади проти своїх громадян не припинялися.
«Режим відмовився від конструктивного діалогу, і немає ознак того, що він готовий шукати мирний і демократичний вихід з цієї кризи. Тому Канада вдається до нових санкцій», — зазначають у заяві.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас