Закарпатська митниця вилучила в іноземця «єврономер» за 2,2 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закарпатська митниця вилучила в іноземця «єврономер» за 2,2 млн гривень

Казна та Політика
5299
Закарпатські митники попередили спробу ввезення на митну територію України автомобіля Volkswagen Touareg вартістю понад 2,2 млн гривень.
Про це йдеться на офіційній Facebook-сторінці відомства.
Нагадаємо, що іноземці можуть ввозити автомобілі на тимчасове ввезення терміном до року. Так хотів зробити громадянин Угорщини, який перевозив через пропускний пункт «Дякове» цю елітну машину, яка мала польський реєстраційний номер.
Утім, для тимчасового ввезення потрібно було підготувати необхідні документи. А от з ними виникли проблеми. Митники запідозрили несправжність довіреності, яку пред’явив іноземець під час перетину кордону. Щоб перевірити її, вони зв’язались з нотаріусом, який нібито видав документ. А той на запит відповів, що такої довіреності не видавав. Вона виявилась підробкою.
Як наслідок, відповідно до законодавства, митники не пропустили іноземця на Volkswagen Touareg та затримали його на штрафмайданчик. Відносно угорця склали протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Ця стаття МКУ передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості незаконно ввезених товарів з їхньою конфіскацією. Позашляховик вилучили до рішення суду.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ви також знайдете останні важливі новини для автомобілістів. Підписуйтесь, щоб не пропустити.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас