Реформа ринку таксі: що пропонують у Офісі ефективного регулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реформа ринку таксі: що пропонують у Офісі ефективного регулювання

Казна та Політика
927
Нині 98% ринку таксі перебуває в тіні, а безпека пасажирів і якість перевезень жодним чином не гарантовані, вказують в Офісі ефективного регулювання BRDO.
Нещодавно в парламенті поновилися розмови щодо реформи таксі.
Експерти BRDO спільно з Міністерством інфраструктури та Асоціацією відповідальних перевізників розробили новий законопроект, що передбачає проведення ефективної реформи ринку таксі в Україні.
Що передбачає законопроект:
  • для захисту пасажирів запроваджується обов’язкове страхування від перевізника, що дозволить також опосередковано здійснювати ринковий контроль за аварійністю перевізника (більша аварійність – дорожче страхування).
  • водіям достатньо буде подати повідомлення про початок роботи до Державної служби з безпеки на транспорті, а індивідуальному перевізнику – отримати дозвіл без необхідності реєстрації як ФОП.
Такий дозвіл в народі називають «токеном» або «патентом», і його можна буде отримати на місяць чи на рік, при цьому ціна річного не перевищить розміру мінімальної зарплати.
  • Не потрібно буде купувати коштовний сертифікований таксометр, замість нього достатньо буде мати смартфон.
  • Пропонують створити державний реєстр перевізників, який буде відкритим для всіх.
У разі виникнення проблем пасажир зможе звернутись до організатора перевезень або до поліції. У свою чергу, наявність достовірної та доступної інформації про водія приведе до того, що служби таксі перестануть працювати з тими, у кого поганий рейтинг чи висока аварійність унаслідок ДТП.
Що це дасть. Пасажири отримують підвищення якості та безпеки перевезень при збереженні доступної ціни, а також можливість страхових виплат у разі ДТП. Водії – можливість разової сплати всіх податків і зборів, відсутність необхідності спілкування з фіскальними органами, спрощення формату перевірок (перевіряється лише наявність дозволу), запевняють у BRDO.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас