Киянам проведуть перерахунок за опалення місць загального користування в житлових будинках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянам проведуть перерахунок за опалення місць загального користування в житлових будинках

Казна та Політика
1771
Антимонопольний комітет (АМКУ) зобов’язав комунальне підприємство «Київтеплоенерго» провести перерахунок вартості опалення місць загального користування в житлових будинках.
Про це йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації.
«АМКУ зобов’язав „Київтеплоенерго“ змінити методику розрахунку вартості опалення місць загального користування та провести відповідний перерахунок. Тому для житлових будинків Києва, частково обладнаних квартирними лічильниками тепла, проведено перерозподіл обсягів теплової енергії на опалення місць загального користування. У серпневих платіжках жителі цих будинків побачать перерахунок за опалювальний сезон 2020/21 у бік зменшення або збільшення, залежно від фактичних обсягів споживання тепла і відсотка встановлення у будинку індивідуальних приладів обліку», — йдеться в ньому.
Відзначається, що в червні 2021 «Київтеплоенерго» отримало від АМКУ рішення, згідно з яким компанія зобов’язана змінити методику нарахувань за опалення місць загального користування для будинків, частково обладнаних квартирними лічильниками тепла, а також відкоригувати нарахування за опалення в минулому опалювальному сезоні для власників квартир в таких будинках.
Раніше «Київтеплоенерго» застосовувало діючу методику розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг № 315, за якою витрати на опалення місць загального користування визначалися як відсоток від загального обсягу споживання тепла будинком, який, у свою чергу, залежав від кількості поверхів.
«Тепер замість методики № 315 „Київтеплоенерго“ застосовуватиме методику розрахунку кількості теплової енергії, спожитої на опалення місць загального користування багатоквартирних будинків та визначення оплати за їх опалення № 359, затвердженої у жовтні 2006 року. На вимогу АМКУ компанія провела в липні перерахунок клієнтам саме за цією методикою», — зазначили в КМДА.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас