Багаті американці стали ще багатшими за час пандемії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Багаті американці стали ще багатшими за час пандемії

Світ
391
Сукупні заощадження американців за час пандемії склали чотири трильйони доларів, проте більша їх частина припала на і без того багатих людей.
Про це пише CNBC.
Дослідження Oxford Economics показало, що зростання фондових ринків і зменшення витрат призвели до буму заощаджень в 2020 році: американці відклали близько 3,7 трильйона доларів, 70 відсотків яких дісталося 20 відсоткам найбагатших американців. Водночас домогосподарства з меншою кількістю доходів заощадили менше, ніж передбачалося, виходячи з їхньої споживчої поведінки до пандемії.
Зосередження більшої частини заощаджень серед багатих вважається нормальним, однак, як зазначили економісти Ненсі Ванден Хаутен і Грегорі Дако, ступінь нерівності стала несподіванкою.
За словами Ванден Хаутен, перспективи споживчих витрат багато в чому залежатимуть від домогосподарств з високим рівнем доходів, оскільки в пандемію вони відкладали більше від інших.
Рівень витрат може залишатися високим у найближчі місяці або навіть роки, поки домогосподарства не витратять свої заощадження.
Дослідження показало, що протягом наступних півтора років буде витрачено близько 360 мільярдів доларів. Однак переважна більшість витрат припаде на багатих — близько 250 мільярдів доларів.
Очікується, що елітні ресторани, курорти, модні магазини та інші сфери послуг, якими користуються заможні люди, в найближчі місяці матимуть більший попит, ніж мас-маркет.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас