Шмигаль закликав місцеву владу використовувати інструменти для стримування цін на тепло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль закликав місцеву владу використовувати інструменти для стримування цін на тепло

Казна та Політика
415
Місцевій владі варто скористатися пропозицією Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» і забезпечити укладення комунальними тепловиробниками контрактів на закупівлю газу за фіксованою річною ціною.
Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.
«Місцеві керівники тепер фактично визначають, які суми люди отримують за гарячу воду і тепло в своїх платіжках. Тому закликаю комунальні підприємства, які курирує місцева влада, переходити на трирічний контракт з НАК „Нафтогаз України“, в якому передбачена ціна 7,42 грн за куб. м (з ПДВ). Така ціна діятиме цілий рік, незалежно від коливань на газових ринках», — сказав він.
Прем’єр-міністр підкреслив, що ціни на газ в Європі і світі знаходяться на одній з найвищих позначок за останні 10 років.
«Правильне управління підприємствами теплопостачання з боку місцевих керівників — це питання не лише енергетичної безпеки, а також соціальної підтримки громадян, які отримуватимуть менші платіжки», — підсумував Шмигаль.
Як повідомлялося, НАК «Нафтогаз України» підготувала трирічний договір на постачання газу для виробників теплової енергії. Договір передбачає, що з червня 2021 року протягом 13 місяців довгострокова ринкова ціна складе 7,42 грн за один кубометр (з ПДВ, але без урахування тарифу оператора газотранспортної системи). У наступних періодах, зокрема з 1 липня 2022 року і з 1 липня 2023 року, цінові пропозиції для теплокомуненерго будуть проіндексовані.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас