Android-вірус, який краде банківські паролі, атакував смартфони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Android-вірус, який краде банківські паролі, атакував смартфони

Технології&Авто
3225
Фахівці з інформаційної безпеки Нідерландів виявили троянську програму Vultur, здатну красти дані практично в реальному часі у користувачів ОС Android. Новий вірус робить «скриншоти» з екранів пристроїв, зчитує інформацію про натискання та передає отримані дані своїм творцям.
Таким способом шахраї можуть отримати логіни і паролі від банківських додатків, комбінацію символів для доступу до криптогаманців. Цінність вкраденої інформації перевіряється шляхом сканування встановлених додатків на смартфоні цим же трояном.
Фахівці ThreatFabric заявили, що Vultur поширюється через додатки в Google Play. Це істотно збільшує ризики зараження вірусом, оскільки база людей, що використовують цю платформу, дуже широка, а довіра до неї дуже висока.
«Метод крадіжки паролів до криптогаманців через запис екрану є ефективним. Зловмисники дуже швидко отримують доступ до викрадених даних. У результаті користувач навіть не встигає зрозуміти, що став жертвою трояна», — розповів керівник напряму аналітики загроз ESET Олександр Пирожков.
За матеріалами:
ITsider.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас