Співзасновник monobank закликав НБУ дозволити картки в біткойнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співзасновник monobank закликав НБУ дозволити картки в біткойнах

Фондовий ринок
1870
Співзасновник monobank Олег Гороховський звернувся до Національного банку України з проханням дозволити випуск картки в біткойнах.
«Немає там ніяких ризиків фінансової стабільності і загрози національній безпеці. Зуб даю!» — написав він у Facebook. І додав, що у НБУ є можливість стати «інноваційним, прогресивним і адекватним регулятором», який вміє адаптуватися до запитів учасників ринку і клієнтів.
У коментарях відзначили, що ризики все ж таки є, «особливо на хайпі», оскільки «це не буде реально гаманець в біткойнах, а свого роду номінальний власник».
«Тобто біткойн сам по собі „пустишка“, а якщо фактично забезпечувати оборот похідних інструментів від „пустишки“… Розумію стрьом регулятора», — написав один з користувачів.
Інші назвали ідею «прогресивною». «Якщо НБУ на це погодиться, ми можемо зробити величезний крок вперед», — йдеться в коментарі.
Ще один користувач зазначив, що наразі біткойн є все ще засобом спекуляції, а не оплати.
«Ну, вклався хтось на всю котлету по $ 40К (тисяч. — Ред.), ціна просіла до 30К, і що він буде ходити розплачуватися в АТБ? Ні, буде ходити до кращих часів, потім зіллє по 20К і покине», — написав він.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас