Особи з інвалідністю здобули додаткові права — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Особи з інвалідністю здобули додаткові права

Казна та Політика
642
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про підвищення соціальних гарантій для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю. Верховна Рада ухвалила документ 15 липня поточного року.
Про це повідомляє пресслужба Президента.
Відповідно до закону, люди з інвалідністю та особи, які супроводжують їх, мають право на першочергове обслуговування в будь-яких касах, а також на всіх підприємствах, в установах і організаціях, що надають послуги населенню.
Також особи з інвалідністю І групи та особи, які їх супроводжують, які їдуть на лікування, мають право на пріоритетне проходження пунктів пропуску через державний кордон України та контрольних пунктів в’їзду/виїзду на тимчасово окуповані території (не частіше одного разу на тиждень в одну сторону).
Крім того, дорослі та діти з інвалідністю зможуть отримати реабілітаційну допомогу за рахунок адміністративно-господарських санкцій та пені, що надійшли до державного бюджету та використовуються Фондом соціального захисту інвалідів.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів 21 липня вніс зміни до постанови про доплати особам, які отримують менше ніж 2200 гривень пенсії. Надбавки отримають понад 30 тисяч осіб з інвалідністю I групи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас