Porsche планує скласти конкуренцію у космосі Джеффу Безосу та Ілону Маску — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Porsche планує скласти конкуренцію у космосі Джеффу Безосу та Ілону Маску

Фондовий ринок
448
Династія Porsche SE повідомила про інвестиції у німецький космічний стартап Isar Aerospace, який є конкурентом Blue Origin Джеффа Безоса і SpaceX Ілона Маска у виробництві ракет і запуску супутників.
Про це повідомляє Business News.
Isar Aerospace вважає, що зможе конкурувати на ринку із запуску невеликих супутників на орбіту Землі, незважаючи на те, що Blue Origin і SpaceX підтримують мільярдери і вони вже активно беруть участь у космічних польотах.
Компанія Porsche SE вкладе 75 мільйонів доларів, інвестує вона разом із фірмою HV Capital і швейцарським банком Lombard Odier. У Porsche SE заявили, що отримають «невелику частку у відсотках у вигляді однозначного числа». Для холдингу, який здебільшого займається автомобілями, це гарна нагода стати великим інвестором, взяти участь у космічній гонці та у розвитку технологій майбутнього.
«Ми переконані, що рентабельний і гнучкий доступ до космосу сприятиме інноваціям у багатьох галузях промисловості. Разом із Isar Aerospace ми інвестуємо у компанію, яка має хороші можливості для того, щоб зарекомендувати себе як провідний європейський виробник ракет-носіїв», — зазначає Лутц Мешке, керівник Porsche SE, який відповідає за управління інвестиціями.
Комерційний попит на запуск малих супутників значно зростає, оскільки компанії у галузях, які стрімко розвиваються, дедалі більше покладаються на супутникові технології для запуску програмних додатків.
Минулого місяця SpaceX вивела на орбіту 88 супутників за один запуск ракети для різних замовників. Того ж дня Virgin Orbit, створена Річардом Бренсоном і Virgin Galactic 2017 року, відправила в космос супутники, які належать міністерству оборони США, польському стартапу SatRevolution і Королівським військово-повітряним силам Нідерландів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас