Держборг США досяг стелі. Мінфін приступив до «екстраординарних» заходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держборг США досяг стелі. Мінфін приступив до «екстраординарних» заходів

Світ
2091
Мінфін США досяг встановленої Конгресом стелі держборгу і закликав знову її підняти.
Про це заявила міністерка фінансів Джанет Єллен, повідомляє пресслужба відомства.
Глава відомства звернулася до керівництва Конгресу з листом, заявивши, що Мінфін приступив до «екстраординарних» заходів із тимчасових запозичень за відсутності законодавчо затвердженого нового ліміту на держборг.
За її словами, період дії екстраординарних заходів в цьому році може означати підвищену невизначеність, яка пов’язана з економічним впливом пандемії коронавірусу.
«Я при всій повазі закликаю Конгрес захистити заставу повного забезпечення і кредиту Сполучених Штатів і вжити заходів якомога швидше», – наголошується в тексті листа.
Раніше в США завершили дворічну угоду щодо припинення ліміту держборгу. Це означає, що його граничне значення знову почало діяти. За даними Bloomberg, до кінця червня сукупна заборгованість майже досягла 28,5 трильйона доларів – 22 трильйона плюс накопичені борги із серпня 2019 року. Якщо Конгрес не вирішить припинити дію ліміту або не збільшить його, то Мінфіну доведеться йти на надзвичайні заходи.
Американська влада стикається з подібною ситуацією з 1980-х років. У ряді випадків федеральному уряду, за винятком окремих відомств, доводилося припиняти роботу до досягнення угоди між двома партіями. Тільки за останні 10 років таке траплялося тричі.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас