МВФ виділить $650 мільярдів на підтримку світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ виділить $650 мільярдів на підтримку світової економіки

Світ
271
Міжнародний валютний фонд готується розподілити 650 млрд дол. США на підтримку ліквідності світової економіки.
Про це повідомляє прес-служба МВФ.
«Рада керуючих МВФ затвердила загальний розподіл спеціальних прав запозичення (СДР) на суму, еквівалентну 650 млрд доларів США (приблизно 456 млрд СДР), для поповнення світових ресурсів ліквідності», — повідомили в прес-службі.
За словами директора-розпорядника МВФ Кристаліни Георгієвої, «це історичне рішення — найбільший розподіл СДР в історії МВФ і стимул для світової економіки під час безпрецедентної кризи».
«Розподіл СДР послужить на благо всіх держав-членів, допоможе задовольнити довгострокову глобальну потребу в резервах, зміцнить довіру і сприятиме посиленню стійкості і стабільності світової економіки. Він особливо допоможе нашим найбільш вразливим державам-членам, які ледве справляються з наслідками кризи COVID-19», — сказала Георгієва.
Вона уточнила, що нові створені СДР будуть переведені країнам-членам МВФ пропорційно їхнім існуючим квотам у Фонді.
«Близько 275 млрд доларів США (приблизно 193 млрд СДР) з нового розподілу надійде країнам з ринком, що формується, і країнам, що розвиваються, в тому числі країнам з низьким рівнем доходу», — пояснили у Фонді.
Як раніше повідомляло агентство, Міжнародний валютний фонд поліпшив перспективи глобального економічного зростання в період відновлення після пандемії, зокрема, в 2022 році.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас