«Українці гинуть за безпеку Європи»: дипломати 9 країн зробили заяву щодо «Північного потоку-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Українці гинуть за безпеку Європи»: дипломати 9 країн зробили заяву щодо «Північного потоку-2»

Енергетика
1770
Голова сенатського комітету США з міжнародних відносин Боб Менендес разом з дипломатами 8 країн виступив зі спільною заявою про запуск «Північного потоку-2».
Про це йдеться в повідомленні на сайті Сенату США.
Йдеться про Естонію, Чехію, Ірландію, Латвію, Польщу, Україну, Великобританію та Литву.
«Ми, голови комітетів у закордонних справах наших національних парламентів, продовжуємо виступати проти проекту газопроводу „Північний потік-2“ і з жалем відзначаємо нещодавнє рішення США і Німеччини щодо нього, що тягне за собою відновлення будівництва газопроводу», — йдеться в рішенні.
Підписанти розглядають «Північний потік-2» як «геополітичний проект, спрямований на розширення впливу Росії в Європі шляхом домінування на енергетичному ринку».
«Завершення будівництва трубопроводу посилить вплив російського газу на енергетичний баланс Європи, поставить під загрозу національну безпеку держав-членів ЄС і США, а також поставить під загрозу і без того нестійку безпеку і суверенітет України», — вважають дипломати.
Сторони зазначають, що «ПП-2» дає Росії ще один інструмент тиску і шантажу на Україну.
«Україна продовжує наштовхуватися на жорстоку агресію Росії і військову окупацію її територій через свій проєвропейський вибір. В результаті чого загинули понад 14 тисяч українців, і щотижня все більше солдатів віддають свої життя, захищаючи свою Батьківщину і Європу», — нагадали дипломати.
Також в документі йдеться про наслідки для Європи завершення будівництва російської труби. Зокрема — підрив розвитку єдиного лібералізованого і відкритого європейського ринку шляхом консолідації джерел поставок через «ПП-2».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас