Розумна рукавичка переводить мову жестів у мовлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумна рукавичка переводить мову жестів у мовлення

Технології&Авто
372
Китайська компанія Wulala Technology створила рукавичку, здатну переводити мову жестів у текст і відтворювати його. Пристрій працює в парі зі смартфоном і має допомогти людям з проблемами з мовленням повноцінно спілкуватися з оточуючими.
Визначення тих чи інших жестів відбувається завдяки двостороннім датчикам вигину на кожному пальці, а також інерціальному вимірювальному блоку. Все це дозволяє відстежувати не тільки рухи пальців, але і положення долоні в тривимірному просторі.
Додаток на смартфоні відображає отримані дані у вигляді тексту і синтетичної мови, а рівень точності досягає 95%. Після прочитання або прослуховування людина може надиктувати відповідь, яка буде доступна людині з проблемами мови і слуху у вигляді анімованого аватара.
Розумна рукавичка переводить мову жестів у мовлення
У майбутньому розробники планують інтегрувати переклад різними мовами. Повідомляється, що після 90-хвилинної зарядки рукавичка здатна пропрацювати 8 годин. Представники Wulala Technology вже пропонують серійну версію для Китаю. Вона розпізнає понад 8000 термінів китайською жестовою мовою.
Зараз йде активне поповнення баз даних, що включають такі розмовні та жестові мови, як англійська, російська, французька, японська та німецька.
Розумна рукавичка переводить мову жестів у мовлення
Рукавичка з’явилася на Kickstarter, де пропонується за ціною €595. Поставки стартують у січні 2022 року.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас