Електрочовен у стилі Tesla буде коштувати $ 300 000 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електрочовен у стилі Tesla буде коштувати $ 300 000

Технології&Авто
666
Компанія Arc створила перший прототип електричного катера. Він отримав надємний акумулятор і прізвисько «Tesla в світі човнів».
Розробники планують використовувати досвід Tesla і вивести на ринок човен з електричним двигуном. Для перших клієнтів він буде коштувати $ 300 000, що дозволить окупити розробки і налагодити виробництво. Після цього ціну знизять, і човен стане доступним для масового покупця.
«Схоже, всі прагнуть того, щоб називати себе „Tesla в світі човнів“. Важливо те, наскільки добре ви справляєтеся з цим сценарієм», — констатують представники Arc.
Arc One отримає алюмінієвий корпус і акумулятор на 200 кВтг, що вдвічі перевищує ємність АКБ в автомобілях Tesla. Катер приводиться в рух електродвигуном потужністю 475 кінських сил, що дозволяє розвивати швидкість до 64 км/год. Все це забезпечить автономність близько 4 годин, чого, на думку творців, вистачить для прогулянок морем.
Електрочовен у стилі Tesla буде коштувати $ 300 000
Порівняння з Tesla не випадкове: виробник самостійно розробляє дизайн, корпуси для акумуляторів, систему охолодження і ПЗ. Все це управляється за допомогою одного величезного сенсорного дисплея, а мінімальна кількість вузлів дозволить спростити ремонт і знизити витрати на запчастини.
Електрочовен у стилі Tesla буде коштувати $ 300 000
Незважаючи на використовувані технології, представники Arc вважають, що човен буде поступатися кращим представникам на бензиновому двигуні. Продажі стартують через 6 місяців.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас