Економіка єврозони відновила зростання, але поки не вийшла на допандемічний рівень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка єврозони відновила зростання, але поки не вийшла на допандемічний рівень

Світ
149
Економіка єврозони в другому кварталі 2021 року почала виходити зі спаду, спричиненого пандемією. Валовий внутрішній продукт (ВВП) у 19 країнах, що використовують євро, зріс на 2,0% у квітні-червні порівняно з попереднім кварталом.
Про це повідомляє Євростат.
У порівнянні з тим же періодом 2020, коли локдауни для уповільнення поширення коронавірусу призвели до зупинки економічної активності, ВВП підскочив на 13,7%.
Економіка єврозони відновила зростання, але поки не вийшла на допандемічний рівень
Як зазначає агентство Reuters, на відміну від економіки США і Китаю, які перевищили свої допандемічні рівні, економіка зони євро залишається приблизно на 3% менше, ніж в кінці 2019 року.
Євростат також повідомив, що інфляція в єврозоні прискорилася до 2,2% в липні з 1,9% в червні – це найвищий показник з жовтня 2018 року. Рушійним фактором інфляції знову стали ціни на енергоносії, які в липні зросли на 14,1% порівняно з минулим роком.
Економіка єврозони відновила зростання, але поки не вийшла на допандемічний рівень
Лідерами зростання стали третя і четверта за величиною економіки єврозони, Італія та Іспанія, з квартальним зростанням відповідно 2,7% і 2,8%. Економіка Португалії, орієнтована на туризм, зросла на 4,9%.
З початку 2020 року єврозона двічі переживала два послідовні квартали скорочення, визначених як технічна рецесія, при цьому заходи щодо стримування поширення коронавірусу в останній раз були відзначені в період, що охоплює кінець 2020 року і початок 2021 року.
У перші три місяці цього року активність знизилася (на 0,3%) в основному через слабкість в Німеччині, де блокування з листопада обмежило приватне споживання. Найбільша економіка Європи повернулася до зростання в другому кварталі, але зростання на 1,5% показав слабший відскік, ніж очікувалося.
Французька економіка, друга за величиною економіка єврозони, зросла на 0,9%.
Євростат також повідомив, що безробіття в зоні євро впало в червні до 7,7%, або 12,517 мільйона осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас