Розрив між багатими і бідними країнами збільшується, — МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розрив між багатими і бідними країнами збільшується, — МВФ

Світ
433
Відновлення світової економіки триває, але розрив між країнами з розвиненою економікою і багатьма країнами з ринком, що формується, і країнами, що розвиваються, збільшується, заявила економічний радник і директор дослідницького департаменту МВФ Гіта Гопінат.
У МВФ підкреслили, що останній прогноз економічного зростання в світі на 2021 рік на рівні 6% залишився без змін в порівнянні з попередньою оцінкою перспектив, але його структура змінилася.
«Перспективи економічного зростання в країнах з розвиненою економікою на поточний рік покращилися на 0,5 п. п., але це підвищення в точності компенсується переглядом прогнозів для країн з ринком, що формується, і країн, що розвиваються, в бік зниження, що обзумовлено значно більш стриманою оцінкою перспектив країн Азії з ринком, що формується. На 2022 рік ми прогнозуємо світове зростання на рівні 4,9%, що вище від нашого попереднього прогнозу, що становив 4,4%. Але і в даному випадку причиною є значне поліпшення прогнозів для країн з розвиненою економікою і більш стримане – для країн з ринком, що формується, і країн, що розвиваються», – пояснили в МВФ.
За оцінками Фонду, в результаті пандемії доходи на душу населення в країнах з розвиненою економікою зменшилися на 2,8% на рік в порівнянні з розрахованими до пандемії трендами на 2020-2022 роки, а в країнах з ринком, що формується, і країнах, що розвиваються (без урахування Китаю), щорічні втрати доходів на душу населення становлять 6,3% на рік.
«Ці перегляди прогнозів значною мірою є наслідком відмінностей в динаміці пандемії з поширенням штаму “Дельта”. Частка повністю вакцинованих у країнах з розвиненою економікою становить майже 40% населення, тоді як в країнах з ринком, що формується, це 11%, а в країнах з низькими доходами вакцинована лише незначна частина населення. Більш високі, ніж очікувалося, темпи вакцинації і повернення до нормальної економічної діяльності призвели до підвищення прогнозів, а відсутність доступу до вакцин і відновлення хвилі захворювань COVID-19 в деяких країнах, особливо в Індії, призвели до зниження прогнозів», – додали у Фонді.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас