Зеленський анонсував аудит реформи децентралізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський анонсував аудит реформи децентралізації

Казна та Політика
322
Після закінчення другого етапу реформи децентралізації в Україні потрібно провести детальний аудит проведених заходів. Він допоможе виправити допущені помилки та прорахунки.
Про це 28 липня повідомив президент Володимир Зеленський на всеукраїнському форумі «Україна 30. Децентралізація».
«У процесі поглиблення децентралізації ми бачимо не тільки успіхи, але й недоліки, які могли б бути просто непомітними. На моє переконання, після завершення другого етапу децентралізації нам просто необхідно здійснити детальний аудит», — зазначив гарант.
За його словами, перш ніж переходити до наступного етапу, владі потрібно «виправити допущені помилки та прорахунки». Влада зараз цим займається в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України, що, як переконаний Зеленський, стає аналітичним інструментом допомоги в процесі реформи і є майданчиком для дискусій з представниками виконавчої і законодавчої гілок влади.
Президент переконаний, що після надання повноважень та фінансів на місця, обрані керівники громад і створені виконкоми повинні зрозуміти відповідальність і їм потрібно «навчитися мислити масштабно».
Також Зеленський назвав реформу децентралізації «однією з найуспішніших реформ», водночас додав, що вона «одна з найтриваліших і найскладніших». Зокрема він зауважив, що для її втілення довгий проміжок часу в Україні не було політичної волі.
«Сформовано майже 1,5 тисячі територіальних громад, які покривають всю територію України. Тепер в Україні 136 районів, старі 490 районів парламент ліквідував. Ці факти наочно демонструють, що реформа просувається набагато швидше», — сказав президент і додав, що законопроєкт про місцеві державні адміністрації має розширити повноваження громад. Його, як розповів він, розробляють «із залученням широкого кола громадськості і експертів».

Довідка Finance.ua:

  • реформа децентралізації почалась у квітні 2014 року. Тоді Кабінет міністрів схвалив план впровадження реформи децентралізації.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас