НБУ обговорює з банком операції з криптовалютами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ обговорює з банком операції з криптовалютами

Фінтех і Картки
568
НБУ обговорює з банком операції з криптовалютами. Про це повідомив заступник голови НБУ Юрій Гелетій в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
«Якщо говорити про нові інструменти інвестування у інші активи, можна згадати про віртуальні активи. Наприклад, НБУ нещодавно отримав звернення від одного з банків щодо можливості здійснення операцій з криптоактивами», – зазначив він.
«Колеги з профільних департаментів, наскільки мені відомо, зараз спілкуються про це з банком та вивчають це питання у межах чинної законодавчої та регуляторної бази. Також Верховна Рада має незабаром розглянути законопроєкти, що визначать правовий статус віртуальних активів в Україні. Для належної оцінки ризиків потрібно розуміти, як саме буде оновлено законодавче поле», – пояснив Юрій Гелетій.
Проєкт monobank (на базі Універсал Банку) 5 липня повідомив про те, що активно працює над низкою проєктів, зокрема інтеграцією з криптовалютними біржами.
«Картка в біткоїнах і можливість просто, зручно та прозоро купувати і продавати “биток“», – написав співзасновник monobank Олег Гороховський.
За словами Гороховського, уже завершено роботу над інтеграцією з криптобіржею і monobank чекає погодження від Національного банку.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас