Договір дарування рухомого майна: чи треба завіряти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Договір дарування рухомого майна: чи треба завіряти

Особисті фінанси
2960
Досить часто до нотаріусів звертаються за посвідченням договорів дарування нерухомості. Разом з тим, трапляються випадки, коли громадянам необхідно зафіксувати дарування рухомого майна (наприклад, певну суму грошей безоплатно передати фірмі чи підприємству).
Про це пише Мін’юст.
Тож, чи потрібно такий правочин завіряти у нотаріуса.
Відповідно до ст. 208 Цивільного кодексу України, такий договір повинен бути укладено в письмовій формі. Проте, якщо укладатиметься договір дарування валютних цінностей на суму, яка перевищує 50-кратний розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, то такий правочин укладється у письмовій формі й підлягає нотаріальному посвідченню.
Однак, згідно з цивільним законодавством, на вимогу фізичної або юридичної особи будь-який правочин за її участю може бути нотаріально посвідчений.
Варто зазначити, що усно укладатися можуть правочини, котрі повністю виконуються сторонами у момент їх вчинення, за винятком правочинів, які підлягають нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації, а також правочинів, для яких недодержання письмової форми має наслідком їх недійсність.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас