Бізнес вбачає ризики для своєї діяльності в разі посилення карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес вбачає ризики для своєї діяльності в разі посилення карантину

Особисті фінанси
200
Бізнес вбачає ризики для своєї діяльності у разі введення чергового етапу карантинних заходів у зв’язку із зростанням захворюваності COVID-19, а отже, і збільшення додаткових витрат для нього.
Про це йдеться в прес-релізі до засідання Антикризової ради громадських організацій України та Правління Всеукраїнської громадської організації «Український союз промисловців і підприємців», що є в розпорядженні агентства.
“Ризик введення чергового етапу карантинних заходів у разі зростання захворюваності COVID-19, а отже, і збільшення додаткових витрат для бізнесу зберігається. Водночас вакцинація в країні поки проходить повільно – станом на 20 липня хоча б одну дозу вакцини в Україні отримали лише 6,7% населення, – йдеться в повідомленні.
Крім цього, один з ключових короткострокових ризиків для економіки України – пікові виплати за державним боргом в обсязі понад 3 млрд дол. США, які припадають на третій квартал цього року. В цілому, протягом наступних дванадцяти місяців тільки валютні виплати уряду і НБУ за державним і гарантованим державою боргом перевищать 10 млрд дол.
Лише за перший квартал видатки державного бюджету на погашення та обслуговування боргових і гарантованих державою зобов’язань, порівняно з відповідним періодом 2020 року, зросли на 56% до 147 млрд грн і склали 38% видатків державного бюджету.
За матеріалами:
УАІБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас