Чистий прибуток відомого виробника предметів розкоші за півроку зріс в 10 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чистий прибуток відомого виробника предметів розкоші за півроку зріс в 10 разів

Фондовий ринок
534
Найбільший світовий виробник товарів класу люкс LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton збільшив виручку в першому півріччі на 56%, а чистий прибуток — в 10 разів.
Виручка компанії в січні-червні 2021 року підвищилася до 28,66 млрд євро в порівнянні з 18,39 млрд євро за аналогічний період минулого року. Органічне зростання (без урахування зміни курсів валют і купівлі/продажу бізнесу) склало 53%, при цьому відносно 2019 року показник піднявся на 11%.
Чистий прибуток у першому півріччі зріс до 5,29 млрд євро проти 522 млн євро роком раніше. Приріст до січня-червня 2019 року склав 62%.
У компанії зазначили, що результати відображають відновлення попиту після того, як в минулому році бізнес LVMH постраждав через різке скорочення числа міжнародних мандрівників і закриття магазинів і підприємств в більшості країн на кілька місяців через пандемію COVID-19.
США і Азія демонструють сильне зростання з початку поточного року, в той час як в Європі відзначається поступове відновлення, зазначили в LVMH.
Капіталізація компанії з початку 2021 року піднялася майже на 32% і становить близько 340 млрд євро.
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, підконтрольна французькому мільярдеру Бернару Арно, є найбільшим у світі виробником предметів розкоші (75 брендів), включаючи аксесуари (Louis Vuitton і Fendi), коньяк, шампанське (Moet & Chandon, Dom Perignon, Veuve Cliquot і Krug), годинники (TAG Heuer, Hublot, Zenith), ювелірні вироби (Tiffany & Co., Bulgari, Chaumet, Fred, а також спільне підприємство з De Beers), одяг (Givenchy, Loewe, Marc Jacobs і т.д.), парфумерію і косметику (Christian Dior, Guerlain, Givenchy, Kenzo, мережа магазинів Sephora).
Число магазинів компанії в 80 країнах перевищує 5 тис., кількість співробітників – понад 150 тисяч, близько 78% яких працюють за межами Франції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас