Наприкінці тижня курс долара здивує українців - ICU — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наприкінці тижня курс долара здивує українців - ICU

Валюта
9552
Курс гривні може продовжити поступове зміцнення, перетинаючи рівень 27 грн/дол. у бік посилення, в коридор 26,5−27 грн/дол., вже цього тижня.
Про це йдеться у фінансовому тижневику групи ICU.
«Навіть без надходження валюти від нерезидентів для купівлі ОВДП протягом липня гривня поступово зміцнювалася і може ще продовжити цей рух і надалі, перетинаючи рівень 27 грн/дол. у бік посилення, в коридор 26,5−27 грн/дол., вже цього тижня. Ключовий вплив матимуть всі ті ж фактори, що і минулого тижня, тримаючи клієнтський баланс на стороні пропозиції. Але НБУ буде стримувати зміцнення, затримуючи курс гривні ближче до 27 грн/дол.», — сказано в повідомленні.
Аналітики відзначають, що курс гривні посилився завдяки перевазі пропозиції валюти на ринку, і на цьому тижні позитивна динаміка може зберегтися через сплату щомісячних податків і продаж валюти аграріями.
За їхніми словами, минулого тижня клієнти банків більше продавали іноземну валюту, ніж купували, що додало підтримки гривні і навіть змусило НБУ викупити в п’ятницю 32 млн дол. в резерви.
«Дуже ймовірно, що ключовими продавцями валюти були як експортери, яким потрібна була гривнева ліквідність для сплати щомісячних податків, так і аграрії, які отримують валютну виручку і теж потребують гривневих коштів всередині країни. У підсумку гривня зміцнилася за тиждень на 0,7% до 27,05 грн/дол.», — сказано в тижневику компанії.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас