У Харкові представлять трамвай власного виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові представлять трамвай власного виробництва

Технології&Авто
1741
Презентація двох нових трамваїв запланована в Харкові на вересень.
Про це повідомляє SpecMachinery.com.ua.
«У вересні ми покажемо одинарний трамвай харківської збірки. Також на вересень запланована презентація другого, штадлерівського, трисекційного трамвая. Зараз ми в активній фазі переговорів. За три-чотири роки нам потрібно кардинально оновити трамвайний парк, — повідомив секретар міськради Харкова Ігор Терехов.
Секретар міської ради підкреслив, що вигідніше не купувати імпортні трамваї, а виробляти їх на потужностях підприємств Харкова.

За його словами, закуповувати трамваї іноземного виробництва невигідно, оскільки вартість одного вагона варіюється від 1 до 1,5 млн євро, і жоден бюджет будь-якого міста дозволити таке не може. Інша справа виробляти трамваї тут, на харківських підприємствах. Це нові робочі місця, це сплата податків до бюджету міста і це розумна ціна.
Нагадаємо, зразок трамвая вироблятиметься на базі «Екополіс» ХТЗ". Планується, що трамваї харківського виробництва вийдуть на міські маршрути вже в наступному році.
Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в місті і раніше випускали дослідні зразки трамваїв. Однак цього разу підхід до створення електротранспорту зовсім інший.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас