Ще одна країна відкрила кордони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще одна країна відкрила кордони

Світ
1126
Уряд Португалії прийняв рішення дозволити в’їзд в країну для українських туристів.
Зокрема, громадяни України зможуть подорожувати по Португалії з 26 липня 2021 року, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Twitter.
«Португалія відкривається з 26 липня для всіх типів подорожей українців згідно з рекомендацією Ради ЄС. Країна за країною повертаємо повноцінну дію безвізу з Євросоюзом», — написав він у мікроблозі.
Водночас в’їзд українцям на континентальну Португалію будь-яким транспортом дозволено тимчасово, а саме в період з опівночі 26 липня до 23:59 8 серпня 2021 року.
Причому це рішення може бути переглянутое в будь-який момент.
Для в’їзду в Португалію необхідно надати:
  • довідку з негативним результатом тестування на COVID-19 методом ПЛР-тесту, зроблений не більше ніж за 72 години до в’їзду;
  • довідку про результати швидкого тесту на антитіла до COVID-19 (TRAg), зроблений в період не більше ніж за 48 годин до в’їзду в країну.
Також в’їзд дозволено за наявності чинного, виданого в будь-якій країні Європейського Союзу COVID-сертифіката (в паперовому або в електронному варіанті).
При цьому громадянам України, які не мають європейського сертифіката, прибуття авіа- або морським транспортом на територію континентальної Португалії дозволено за:
— наявності чинної посвідки на проживання в Португалії (Residência) і довідки з негативним результатом тестування на COVID-19 методом ПЛР-тесту, зроблений не більше ніж за 72 години до приїзду або довідки про результати швидкого тесту на антитіла до COVID-19 (TRAg), зроблений не більше ніж за 48 годин;
— наявності документів, що підтверджують статус «члена сім’ї громадянина ЄС» та довідки з негативним результатом тестування на COVID-19 методом ПЛР-тесту, зроблений не більше ніж за 72 години або довідки про результати швидкого тесту на антитіла до COVID-19 (TRAg), зроблений в період не більше ніж за 48 годин.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас